BKT

Webbkarta  |  A-Ö  

Företag

Vad kan jag lämna på återvinningscentralen?

På Södra Måle kan företag bl.a. lämna material såsom isolering, gips, glas, tegel, betong, sten, jord, sanitetsporslin (sk konstruktionsmaterial). Detta material används till att forma den gamla deponin inför sluttäckningen. Materialet får inte vara blandat med trä, plast eller annat brännbart. Vi ber er därför att fylla i en avfallsdeklaration när ni lämnar ovanstående material, och lämna deklarationen till personalen på plats i Södra Måle.

Avfallsdeklaration - blankettöppnas i nytt fönster    (Blanketten finns även på plats vid Södra Måle)

Farligt avfall

Du som företagare har ansvar för att ta hand om ditt farliga avfall på rätt sätt. Detta avfall ska lämnas till en godkänd mottagare och du ansvarar också för att transporten sker på rätt sätt. För mer information om tillstånd och miljöskydd besök Länsstyrelsens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Elektronikavfall

Information om hur du som företagare tar hand om ditt elektronikavfall hittar du hos Elkretsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Batteriavfall

Information om hur du som företagare tar hand om ditt batteriavfall hittar du hos Batteriinsamlingenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 

Hushållsavfall

Alla företag ska ha ett abonnemang för hushållsavfall. För mer information om detta kontaktar du öppnas i nytt fönsterServicecenter.

Avgifter

Du som företagare har också möjlighet att bli av med ditt avfall på återvinningscentralen. Om du lämnar i Hällefors, Nora eller Ljusnarsberg kan du köpa företagsbiljetter. Läs mer om det under rubriken.

Om du åker till Lindesberg och Södra Måle betalar du istället per kilovikt, eftersom vi där har en våg vid vår anläggning.

Vissa saker kostar extra att lämna. Läs mer om detta i våra prislistor.

Samhällsbyggnad Bergslagen

Besöksadress: Industrivägen 7

Fakturaadress: Fack 760140

Tfn: 0587-55 00 00

E-post: forbund@sbbergslagen.se

Box 144. 713 23 NORA

Organisationsnr: 222 000-1487

R 067, 106 37 STOCKHOLM


Hemsida: www.sbbergslagen.se